Alla inlägg under januari 2009

Av Caroline Arvidsson - 28 januari 2009 01:13

Suttit på nätet och kollat efter en ny NinaOttosson aktiveringsleksak till Boris så vi har lite kul att pyssla med då jag är hemma sjuk.. :)

Han har redan DogBrick och DogTornado som han älskar, men jag ville hitta nåt nytt skoj så det blir lite utmaning då han redan klurat ut hur man gör med de han redan har.
dogtornadoplastic
Så jag köpte DogTrigger, som jag läste om och som lät skoj! http://www.nina-ottosson.com/triggerwood.htm
Kräver också lite samarbete mellan förare-hund som omväxling, eller mja jag ska hålla den mellan mina knän *S*



Är det nån av er som har erfarenhet av den här? Eller kan ni rekk nån av de andra som Boris inte har? Måste ju skämma bort honom med NÅT nu då jag inte orkar gå så långt.. så han inte blir helt apatisk haha. Nu är den beställd iallafall och skulle komma hem inom 7 dagar så jag hoppas den kommer SNART!!

KRAM, nu måste jag sova igen

Av Caroline Arvidsson - 27 januari 2009 23:03

go kväll


Här går jag kvar i sjukskrivningens trista dagar..  var till läkaren igår och nu har min lunginflammation gått till luftrören istället så nu är diagnosen Akut Bronkit. Tror jag blir galen. Är sjukskriven till minst 8/2.

Jag är så glad att jag har mina djur som förgyller mina dagar.. även om 3 av de ljuvliga 5 kattungarna flyttat till nya hem så är det fortfarande fullt ös på de två som är kvar och de ger mig många skratt! *s*

Boris är fortfarande sååå väldigt lugn och snäll som mest ligger i soffan med mig hela dagarna. Idag tänkte jag att vi iallafall skulle ta en liiite längre promenad i skogen så efter att ha varit på Apoteket, åkte vi till "vår" ödetomt så han fick springa lite lös. Det var superkul tyckte han, men det var för mycket för mig tydligen för då vi kom hem somnade jag i soffan och vaknade 4 timmar senare... men men.. han fick springa av sig lite iaf! *s*
De är verkligen fantastiska hundarna.. att de förstår att man är sjuk och inte orkar lika mycket.. inte en gång har han protesterat, förutom att han fått för sig att han är lite mörkrädd då vi går ut på kvällen.. men nån stans ska ju rastlösheten komma ut *s* Så jag gör ingen stor grej av det!

Annars ligger han ofta också och myser med "sin" kattunge Shokomonk.. de är sååå fantastiskt söta ihop så jag får tårar i ögonen.. just precis ville Boris upp i soffan men han tyckte Shokomonk låg för mycket på hans plats och jag är helt övertygad om att han är rädd att trampa på honom om han skulle gå upp just då, så han tittade på mig och då jag lyfte upp Shokomonk i famnen - då gick han upp i soffan!! va? Vad säger man? Han är fantastiskt.. lite hjärteskärande att han inte får ha kvar SHokomonk... de sover ihop, dricker ihop, tvättar varandra... ja oj oj.. de tycker såå mycket om varandra!!

ja vi sammanfattar det med - vad vore livet utan djur!!??

Av Caroline Arvidsson - 26 januari 2009 00:36

Hallå

Natten var lugn faktiskt och idag (sön) har Boris varit mycket bättre i magen. Tack för alla söta inlägg!! Ska säga att ni besökare på Boris sida är bättre på att lämna kommentarer än de som besöker kattsidan *s* så ta åt er av äran! hihi

Lovisa - tack för tipset men bästa för Boris är att vara utan mat halva dagen och sedan få några  kulor mat med lite ris inblandat... och det hjälpte idag med! :) Testat allt och kommit fram till att detta funkar bäst på Boris. :)
Och idag då vi var ute så var magen ok igen. Sköönt..

Idag var vi ute hos Anneli en stund så Boris fick busa med Elsa och småtjejerna lite.. jag är ju fortfarande inte frisk (!!?!) så jag orkar inte gå så långt och idag var det sååå trist väder också så man hade ingen direkt lust av den anledningen heller *s* men KUL hade de iallafall. Efteråt följde Anneli och Uffe med hem till oss för att passa på att träffa våra kattungar som ni blivit så stora att de börjar flytta hemifrån. Men de hann träffa alla utom 1 (Supremo flyttade ju i fredags) och tyckte det var såå söta.


Supremo

Senare kom Capriccios nya ägare för att hämta sin godbit och imorgon åker Valrhona. Shokomonk flyttar på fredag så det är skönt att de flyttar lite pö om pö så både jag och mamma Xita hinner vänja oss... *s* Söta damen Mokita blir kvar hemma hos oss.. känns superkul att behålla en bebis ur min första kull som uppfödare! :)


Vår Mokita

Men det känns ändå bra för jag vet att alla kattungarna har fått underbara ägare - de är valda med omsorg!! :)

Jag blir nog hemma hela nästa vecka också.. är inte frisk ännu och vill verkligen vara helt frisk innan jag går tillbaka till mitt smittosamma jobb *s* för nu orkar jag inte bli sjuk nåt mer sen! Ska till läkaren imorgon bitti och kolla vad det är för skit som ligger kvar.

KRAM på er..

Av Caroline Arvidsson - 25 januari 2009 00:29

tyckte det var konstigt att Boris gnydde vid dörren då det bara var 3 timmar sedan vi var ute sist.. men självklart tog vi en runda till..hann inte mer än ut på gräsmattan så var det SPRUTLACKERING!! :(


var länge sen boris var dålig i magen nu och jag undrar varför?? det enda jag kan komma på var arr jag köpte grisöron på djuraffären för nån dag sedan och då jag kom hem reagerade jag på att de luktade udda... grisöron brukar ju inte lukta så mycket ... men men.. han fick det ändå och fick ett idag med.. måste vara det... då vi var ute i eftermiddags var det enda jag reagerade på att han bajsade 4 ggr på ca 30 min.. små kluttar varje gång.. som om han  var lite hård.. och sen nu...  hm...


får se hur natten blir.. imorgon blir det fastedag iaf... kanske kokar lite ris..

min lille stackare är dåliga i magen... :(

Av Caroline Arvidsson - 23 januari 2009 22:26

Vill bara meddela att Unni verkar vara på bätttringsvägen nu...

sååå skööönt... riktig fighter för hon var rejält sjuk.
men nu har hon börjat äta lite smått så det har andats ut lite..men hon ligger fortfarande kvar på Ulltuna i Uppsala på intensivvård, men slipper syrgas nu iaf :)

Sååå skönt.. har nog hjälpt med alla fina tankar ni skickat!!

Kram Carro

Av Caroline Arvidsson - 20 januari 2009 22:31



Ikväll vill vi skicka massor av kramar till söta Deminas Unni, Boris gamla träningskompis, som ligger inne på Ultuna jättesjuk.. de vet inte om hon klarar natten! Som om inte det vore hemskt nog så har hon 6 små valpar (födda 090104) hemma som nog saknar sin mamma jättemycket.. :(

Hon fick jättehög feber för några dagar sedan och hos veterinären kunde de konstatera en kraftig infektion i kroppen men inte vad för infektion. De hittar inte anledningen nånstans som läget är nu.. Måste vara fruktansvärt jobbigt! De har kollat så det inte finns något kvar i magen

Vi skickar massor av tankar till Unni och hoppas innerligt att hon blir frisk igen!! Det måste du!!!!!!!!!!!!!!!

Av Caroline Arvidsson - 19 januari 2009 22:01

Det är inte alls svårt att få sin hund till blodgivare.. förutsatt att den är lätthanterad och lugn hos veterinären och inte har sprutskräck *s*

Man ringer Albano:

Djursjukhuset  Albano

Adress: Rinkebyvägen 23,
182 36 Danderyd
Tel: 08-505 304 00
Fax: 08-505 304 01
 
E-mail:
info.albano@djursjukhus-sthlm.se

Sedan får man komma dit på avtalad tid och ta prover på sin hund för att se att den är fullt frisk och inte bär på fästingsjukdomar eller liknande. Sedan åker man hem och väntar några dagar på resultaten vilka de ringer om då det är klart. Om allt är ok så kallas man in då blod behövs..

Väldigt smidigt och känns som en väldigt bra gärning!!
De är supertrevliga där och efteråt får han alltid massa blodpudding (behövs för att återställa järnnivån i kroppen) plus att jag alltid köper 2 pkt blodpudding med oss hem som jag delar i småbitar och ger under den dagen.

Just det.. hunden ska inte äta samma dag som han ska lämna blod, inte innan besöket alltså.

Lycka till och maila mig gärna om ni har fler frågor!
Lämna gärna en kommentar om varför ni som svarat nej har just svarat nej.. intressant.. :)

kram Carro

Av Caroline Arvidsson - 19 januari 2009 01:18

De tog upp det här på ett Ragdollforum jag är med i...

usch mycket tänkvärt... hemskt vad vi människor kan ställa till med..
Stackars hundar! Vissa uppfödare uttaler sig ju så man blir mörkrädd! Brr...
Nu föder jag inte upp hundar, men dock katter av den väldigt sunda rasen Ragdoll.. och är stolt över att jag är såå noggrann med sunda och friska avelsdjur!

De avlivar bland annat Ridgebacks om saknar ridge eftersom de bär på "genetiskt fel" trots att många Ridgebacks med ridge får sjukdomar i ryggen..

Det här är ett långt klipp, men mycket sevärt! Lämna gärna kommentarer..

Ovido - Quiz & Flashcards