Alla inlägg under december 2008

Av Caroline Arvidsson - 22 december 2008 16:43

Vi vill tacka för alla fina julkort vi fått från såväl katt- som hundvänner!
Ingen nämnd och ingen glömd!! Hoppas vi hunnit skicka till er alla också!!
KRAM och GOD JUL på er!!

Imorgon ska vi köra spår igen med Catta och Otto.. ska bli helkul! :)
Vi hörs igen.. / Carro & Boris

Av Caroline Arvidsson - 20 december 2008 23:43

Äntligen var det dax för lite spår idag!! Var alldeles för länge sen!

Mötte upp Catta, hennes mamma Birgitta och så klart Otto i Ekeröskogen vid 11.. länge sen vi var där! på vägen dit började det så klart regna... jäkla skitväder... men på nåt vis är det skönt att komma ut i friska luften iallafall!
Hade 5 lager kläder på mig *s* så jag frös inte iallafall.

Gick spåren på en gång, Boris fick ett lite slingrigt spår i bitvis tätare skog, stenrösen och lite annat skoj. Två 90 vinklar annars mest slingrigt.. Kom tillbaka innan Catta och hämtade sakerna för att lägga en uppletanderuta också.. just då kom de tillbaka..  med ett litet flin på läpparna "vi korsade ditt spår" *haha* Men det var ju helt ok.. bara kul med lite utmaningar!
Vi vallade rutan tillsammans, 10x10 m, och la ut 5 föremål lite gömda under alla löv, två av dem nere i små gropar i marken.

Fikade och väntade ca 1 timme, sedan gick vi spåren, Boris var först ut. Han var väldigt lugn och metodisk, hittade alla apporter och gav dem fint till mig. Hört att deras arbetsvilja kan minska då de blivit kastrerade men det stämde inte alls på Borre. Alltid lika glad då man jobbar! :)
Lite slarv i första 90vinkeln.. tog den liksom innan och sneddade.. men annars gick det jättebra. Lite snurr också vid platsen där Catta korsat Boris spår, men han hittade snart vägen och knallade på. :) Så härligt.

Otto är tillbaka i gamla ångvältstilen och lilla Catta har lite svårt att hålla så jag gick med Otto, som har lite mer att sätta emot *s* Birgitta och Catta gick bakom. Han är väldigt duktig men eftersom han har så bråttom blir det lite slarv här och där (fast jag VET att han egentligen KAN mycket mer!! Men efter ca halva spåret och några böjda träd *s* så lugnade han ner sig.. och sista halvan gick bättre.. (han tjänade inget på att dra för det gick itne fortare ändå, även om det inte var så lätt att hålla emot alltid) han tog alla apporterna men tuggar på dem, flisar dem kan man säga.. man hinner knappt se att han tar dem innan de ligger på backen i bitar.. *fniss* han går liksom bara vidare.. så man kanske skulle lära om honom att istället lägga/sätta sig vid apporterna så han inte ens ska ta dem i munnen.. så frustrerande då man VET att Otto är GRYM då han är mer lugn...

Efter spåret fick Boris ta sin ruta... han var något ofokuserad men tog 4/5 föremål.. luktade kanske lite väl mycket där, vet inte vad det var.

JOO... haha.. då Catta hade kastat boll (ni vet en sån där på snöre) strax innan vi kom hade  hon lyckats kasta upp den i en gran.. och inte fått ner den *s* så den skulle ju så klart ner.. jag hjälpte Catta upp genom att halvt lyfta upp henne... med mycket skratt och precision *s* kom hon upp de 3-4m som krävdes och med en pinne petade hon ner bollen från grenen. Då hon skulle ner fick vi vid ett tillfälle göra så att hon satte sig på mitt huvud.. haha... Catta var full av pinnar då hon kom ner och jag hade lera i halva håret.. haha.. men bollen kom ner!! *S*

Blir nog snart en träningshelg med Conny igen tror jag allt, nyttigt för både mig och Catta.  

Efter träningen gick vi en skön promenad som avslutning och sedan då jag var så nära Bromma Zoo åkte jag så klart in och kom ut igen med en kattbädd, 3 "Bravo"-ben till Boris med bubbelgum- och Peanut smak. Han älskar dem!! Även en hel del leksaker till kattungarna som blev väldigt uppskattade!

Tog en sväng förbi Statoil och köpte nya torkarblad, det var på tiden kan man säga! Såna saker som man tänker men aldrig gör. men då jag inte såg nästan nåt alls i regnet fast torkarna var på full fart, då blir det ju farligt om jag inte byter. Efter mycket pyssel fick vi på dem.. vilken SKILLNAD!

Ska ju även köpa Cattas systemkamera så fick den äntligen idag..kom hem helladdad och skulle fota kattungarna.. då ligger inte minneskortet med.. haha   tji fick jag! Men det får jag på tisdag då vi ses för lite spår igen!

Så om inte annat hörs vi då!
ha det gott och GOD JUL!


/ Carro & Boris

Av Caroline Arvidsson - 16 december 2008 17:14

Hallå

Snart är Boris första kull, E-kullen hos Deminas kennel, 1 år!! Oj vad tiden går!! Den 23 januari fyller Eskil, Escobar, Eternelle, Euforia, Evangelista och Elvira 1 år!! Snart dax för MH och röntgen, spännande! Vi blir superglada sen då ni bokat MH om vi får veta var det är så vi kan komma och kika!!

Det vore superskoj att få in lite resultat på det ni gjort med Boris barn .. kanske några varit på utställning? eller det vet vi att ni varit :) Den enda jag har resultat på är en utställning på Elvira :) (vilket vi tackar för)

Boris och jag är så stolta över hans barn och vill gärna veta hur det går för er på alla håll och kanter! :)

Så maila på! Tack för alla fina foton vi fått också!!
Kram "farmor" Carro & pappa Borre

Av Caroline Arvidsson - 15 december 2008 23:47

Detta kan låta som en småsak men för mig som alltid har millimeterkoll på mina djur blev jag MYCKET förvånad idag då jag skulle klippa Boris klor i eftermiddags.

Då han hade lagt sig fint på sidan och jag tog upp första framtassen såg jag det... han har skadat en KLO! Den var som splittat en bit in och en flisa stack ut. Inte så att den gått av eller att pulpan syntes men.. hur skönt kan det ha varit att gå omkring med det där i skogen om det trycker på klon då han går i sank mark!! Usch vad jag skämdes! Han är ju såå snäll så jag fick klippa till klon (så det är ingen ny skada heller..) så nu är det bara en liten liten spricka och vi har tvättat och haft på AloeVera..

usch jag tycker sånt är hemskt.. jag brukar se minsta skråma på honom!!
Men nu var det ju tur att det inte var nån dödlig skada... *ler smått* men iallafall.. plutte... ska inte hända igen. Tror det kan ha hänt i vår trappa eftersom vi har en gallertrappa upp till lägenheten. har inte hört honom pipa nån gång.. men.. ja.. på nåt vis hände det.. men som sagt.. det såg bra ut och går nog fort över.

Till helgen ska vi ÄNTLIGEN TRÄNA igen.. fick mail av Catta och Otto som var väldigt träningssugna och SJÄLVKLART hänger vi med!! Nu har jag ju dessutom julledigt from tisdag 23 dec tills 7 januari så nu ska det bli mycket träna av!! Ser verkligen fram emot det!! :)

Kram på er! / Carro och Boris

Av Caroline Arvidsson - 14 december 2008 19:56

Då jag fyllde 30 år i april fick jag en upplevelse från LiveIt från min älskade vän Sussi och hennes familj. Där var jag idag och WOW!!! Säger bara det!!
Ett måste för alla som älskar hundar! Vilka fantastiska djur..

Massa pussar och gos men helt på deras villkor... då guiden satte igång flocken på 4 hanar att yla fick  man rysningar genom hela kroppen!

Kommer jag leva på länge! TACK SUSSI för denna underbara upplevelse!














Av Caroline Arvidsson - 11 december 2008 23:59

Ikväll går alla våra tankar till Deminas Pauline ("Pinnen") som idag lämnade jordelivet för att vaka över oss från Regnbågsbron! Född 970119, hon blev alltså nästan 12 år.



Boris och Pinnen hade nåt speciellt tillsammans... även om Pauline ibland var lite skruttig och stel så sken hon alltid upp som en liten sol då Boris kom och hälsade på.. skuttade runt honom och gjorde lekinviter på sitt charmiga sätt. Och Boris tyckte så mycket om henne. De myste verkligen av att umgås.

Nu då jag skriver det här kommer Boris och lägger huvudet på mitt knä... *tår i ögat* undra om han känner på dig det här? Kanske hans sätt att säga hej då!

så... Hej då Pauline, vi kommer alltid minnas dig, du charmiga gamla dam!
Vi ses vid Regnbågsbron en dag! KRAMAR på vägen!!


(på kortet till vä Pinnen och längst ut till hö är Boris. I mitten Helena med Boris döttrar Gro och Gry sommaren 2008)

Av Caroline Arvidsson - 11 december 2008 23:37

Ikväll har jag skrattat sååå gott åt Boris!

Vi har ju 5 st sjövilda kattungar här hemma som nu är 6.5 veckor gammla. Idag var det dax för de små att få komma ut i resten av lägenheten och utforska vrden utanför deras hage. Så jag tog upp dem i soffan, först bara 2 av dem, till mig och Boris. Boris pussade och pussade och pussade så tillslut fick jag säga till honom att inga pussar för bebbarna blev ju alldeles slemmiga! haha Men nåt roligt är att kattungarna är inte alls rädd för honom utan en av dem pussade till och med tillbaka.. *s* Till Boris stora förvåning.. hahaha

Sedan låg Boris i soffan och tittade snällt på dem (mellan några slemmiga pussar till) fastän de låg och lekte med hans tassar och hans svans.. så snäll!
Tänk vad modiga de är de där små.. men så har de ju sett honom komma dundrande med pipisar och bollar i 6 v så de är ju vana vid honom! hihi
Så gulligt.. deras vikt på 1 kg jämfört med Boris 54.. vilka kontraster. Måste försöka få till lite kort.

Då jag tog upp alla kattungarna i soffan gick Boris ner.. *s* men då går han istället och hämtar sin pipleksam som låter värst av alla.. pep massor i den och la den sen i soffan hos kattungarna som försiktigt gick fram och "petade" på den lite förskräckt.. den luktar ju inte godis den där kan man lugnt säga.. stackars små liv. Boris stod som " kom igen och lek nu då små krabater" men till slut tröttnade han på att de inte fattade vinken så han tog den fort själv och busade på ensam.

känns så skönt att han är så go med dem. Hoppas han är lika lugn då de börja springa runt på golvet.. hihi.. är väl invänjning som med allt annat. Han är iaf fantastiskt snäll.. tvättar både fram och bak varje gång han får ha dem hos sig :)

kram Carro

Ovido - Quiz & Flashcards